Produžen pritvor Šariću

March 29, 2023, 7:10 am

 Viši sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor Šariću i dvojici pripadnika njegove organizovane kriminalne grupe, koji se potvrđenom optužnicom terete za krivična djela među kojima je i ubistvo.

Pored Šarića pritvor je produžen i Danilu Stojanoviću i Milutinu Radovanoviću, navodi se u saopštenju suda.

Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bjekstva i zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Pripremno ročište u ovom postupku je odlagano nekoliko puta, a sljedeće je zakazano za 10.april.  Sa slobode se brane advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.

Pored Šarića i Lazarevića još 13 osoba optuženo je, pored ostalog, za teško ubistvo.  Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, tužilaštvo i odbrana će predložiti sudu svoje dokaze, nakon čega će se okrivljeni izjasniti o krivici.

Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni da detaljni iznwsu svoju odbranu.

Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i  Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović,  Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tuzilaštva za organizovnai kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan djelovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svjedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspjeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmjerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svjedoka saradnika, prenosi Tanjug.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavlјanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnog djela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavlјivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično djelo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Izvor: Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *