Počinje retrogradni Merkur, otežaće život za 4 horoskopska znaka

April 1, 2024, 11:18 am

Prvi retrogradni Merkur počinje danas 1. aprila, oko 18h.

Sa njegovim početkom možete očekivati povećanje učestalosti čudnih nesreća, problema sa pamćenjem i opšte neefikasnosti u svim oblastima vašeg života. Možda ćete se čak osjećate kao da vam je teško da idete naprijed, jer retrogradni Merkur ima tendenciju da vas povuče nazad u prošlost i oživi probleme za koje ste se nadali da će ostati u prošlosti. Pošto je Ovan horoskopski znak strasti, nagona, borbe, intenziteta i impulsivnosti, retrogradni Merkur može bukvalno da se osjeća kao šamar. To takođe može dovesti do sukoba sa vašim šefom, roditeljima ili onima za koje smatrate da su autoritet. Možda se čak dotiče pitanja ega i identiteta, što će vas navesti da preispitate ko ste i kako se zalažete za svoja iskrena mišljenja, prenosi Stil.kurir.rs.

Retrogradni Merkur će najviše uticati na ova 4 horoskopska znaka u aprilu 2024.

Ovan

Vi ćete, kao niko drugi, doživjeti vrtoglave i zbunjujuće efekte ovog retrogradnog perioda, jer on bukvalno počinje u Ovnu. Nedostaci, neprijatnosti i konfuzija po kojima je poznat retrogradni Merkur mogu uticati na vašu ličnost i način na koji vidite sebe. Pokušajte da ne razmišljate previše o tome ko ste ili za šta se zalažete, jer postavljanje previše pitanja samo neće dovesti do odgovora. Umjesto toga, pokušajte da idete sa tokom i dajte sebi priliku da postanete različiti ljudi u isto vrijeme. Ne mora se sve u tvom životu dogoditi odmah. Pošto retrogradni period pada tokom sezone pomračenja, takođe se približavate velikim promjenama koje će uticati na vašu budućnost na duži rok. Potpuno pomračenje Sunca će se pojaviti u Ovnu 8. aprila, spajajući probleme iz vaše prošlosti i obećanja iz vaše budućnosti. Pravite korake ka trajnim i radikalnim promjenama, ali još ne znate šta će ostati, a šta je spremno. Samo će vrijeme pokazati, pa neka vam privremena konfuzija retrogradnog Merkura pomogne da se izliječite dok drama sezone pomračenja preoblikuje vašu sudbinu.

Blizanci

Pošto je Merkur vaša vladajuća planeta, ovaj retrogradni period će imati veliki uticaj na vas jer se dešava otprilike 3-4 puta godišnje. Počevši od vaše 11. kuće društva, nada i vizija. Ovaj retrogradni period može izazvati duboka osjećanja, posebno kada su u pitanju vaši odnosi sa drugim ljudima, koliko je vaš društveni život zanimljiv i da li ste zaista na pravom putu da ostvarite svoje snove. Možda se osjećate samosvesno u vezi sa svojim položajem u društvu i nemate povjerenja u svoju sposobnost da utičete na druge, što dovodi do toga da ulažete više napora u uspostavljanje veza. Imajte na umu neautentične gestove, jer ako drugima date pogrešan utisak o sebi, to će vam se kasnije vratiti. Takođe možete doživjeti odloženi društveni uspjeh i ponovo se povezati sa divnim ljudima iz vaše prošlosti. Ovaj retrogradni period se takođe dešava kada će Mars – planeta borbe i ambicija – jurišati na nadmoćni i ograničavajući Saturn dok se ne spoje u Ribama 10. aprila. A sa Marsom i Saturnom koji se trenutno kreću kroz vašu 10. kuću karijere, možda ćete osjećati veliki pritisak u svom profesionalnom životu u isto vrijeme kao i društvena nespretnost i neorganizovanost ove retrogradnosti. Na sreću, dijamanti se rađaju u grubom obliku.

Djevica

Djevica, uvek ste akutno svjesni retrogradnog Merkura. Na kraju krajeva, Merkur je vaša vladajuća planeta, što znači da se sve što se dogodi Merkuru tehnički dešava i vama. Ovog puta, Merkur će nositi mračnu i ćudljivu notu dok se seli u vašu osmu kuću emocionalnih i finansijskih ulaganja, što će vas navesti da se udubite u mračne i tabu teme dok otplaćujete dugove iz svoje prošlosti. Možda ćete se čak naći da se vraćate nedovršenim obavezama, primoravajući vas da ponovo razmislite šta ste spremni da žrtvujete da biste postigli ono što želite. Energije transakcija u vašem životu podliježu reviziji. Vaši odnosi će takođe osjetiti naprezanje izazvano ovim retrogradnim pokretom. Na kraju krajeva, ova retrogradnost se dešava u Ovnu, što znači da njime vlada Mars, planeta borbe i strasti. I dok se Mars udružuje sa Saturnom u Ribama 10. aprila, osjećaćete dodatni pritisak kada je u pitanju stvaranje trajnih obaveza i prolazak kroz teška vremena u vašoj vezi. Pošto ova konjunkcija Mars-Saturn postavlja zakon u vašoj sedmoj kući partnerstva, možda ćete morati da preuzmete odgovornosti odraslih i da se oslobodite stalnih tendencija.

Vaga

Ne sumnjajte – april će za vas, Vage, biti jedan od najprometnijih mjeseci 2024. Upravo se oporavljate od pomračenja Mjeseca u Vagi 25. marta, koje je ispralo mrtvu težinu iz vašeg života i iscrpilo vas do srži. Nalazite se usred duboke unutrašnje transformacije sebe, a kako se Merkur 1. aprila retrogradi u vašoj sedmoj kući partnerstva, to će vas natjerati da još pažljivije razmislite o tome kako se vaša ličnost mijenja na osnovu saveza koje sklapate sa drugima. Tokom retrogradnosti, možete naići na sukobe i sebičnost u postojećim vezama. Odnosi zahtijevaju kompromis i primoravaju vas da napravite mjesta za potrebe i interese drugih ljudi. Oni imaju moć da promijene tok vaše budućnosti i pretvore vas u potpuno drugu osobu. Ova retrogradnost se dešava na vrhuncu sezone pomračenja, a 8. aprila, potpuno pomračenje Sunca u Ovnu bi moglo u potpunosti da promijeni tok vaše veze. Samo će vrijeme pokazati kako će se te promjene odvijati, ali za sada znate da ništa ne može ostati isto.

(Nezavisne – Foto: Ilustracija/Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *