Neobičan kandidat za predsjednika SAD, zove se Doslovno Bilo Ko Drugi (VIDEO)

April 1, 2024, 11:16 am

Muškarac iz Teksasa je promijenio ime u Literally Anybody Else (doslovno bilo ko drugi) i najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima 2024. godine, prenose američki mediji.

Else je objavio svoju vozačku dozvolu iz savezne države Teksas na stranici svoje predizborne kampanje na Fejsbuku, dokazavši time da je stvarno promijenio svoje ime u Literally Anybody Else.

Else se ranije zvao Dustin Ebey, radi kao učitelj matematike na području grada Fort Vort i vojni je veteran.

„Amerika ne bi trebalo da zaglavi u izboru između „Kralja dugova“ (što je Tramp sam izjavio) i 81-godišnjaka“, stoji na stranici.

To se odnosi na bivšeg predsjednika Donalda Trampa i trenutnog predsjednika Džoa Bajdena, koji su osvojili nominacije svojih stranaka.

„Literally Anybody Else nije samo osoba, to je vojni poklič.“

Međutim, najaviti kandidaturu za predsjedničke izbore je jednostavno, ali je nešto složenije zaista se pojaviti na glasačkim listićima. Else treba sakupiti 113.151 potpis registrovanih glasača u Teksasu koji nisu glasali na predizborima ranije ovog mjeseca, i to samo u Teksasu. Svaka savezna država ima drugačije uslove za zvaničnu kandidaturu.

Ipak, Else bi se mogao prijaviti kao takozvani „write-in“ kandidat, tako da njegovo ime ne bude na glasačkim listićima, ali ga birači i dalje mogu dopisati i na taj način glasati za njega.

Elseova kampanja je privukla pažnju cijele zemlje i o njoj je počeli da izvještava više nacionalnih medija.

Predsjednički kandidat je na Fejsbuku objavio da je dao brojne intervjue i da ima 660 nepročitanih e-mailova, kojima se bavi pored svog stalnog posla.

„Treba mi šef kampanje“, napisao je Else u objavi.

Dok nezavisni kandidat nikada nije pobijedio na američkim predsjedničkim izborima, Else je na društvenim mrežama rekao da se kandiduje kako bi podstakao Republikansku i Demokratsku stranku na bolji rad.

„Želim poslati poruku Vašingtonu: Hej, od 300 miliona ljudi, mogli ste odabrati bolje (kandidate)“, rekao je Else na TikToku, misleći na Trampa i Bajdena, prenosi Index.

(Nezavisne – Foto: Printscreen)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *