Koncert bivših i sadašnjih učenika Muzičke škole u Gradišci (FOTO)

February 20, 2024, 8:35 am

Na koncertu Osnovne muzičke škole “Branko Smiljanić” održanom sinoć u Kulturnom centru Gradiška, nastupili su bivši i sadašnji učenici.

Među njima su Đorđe Kuzmanović, student na postdiplomskim studijma u Beogradu, Vasilije Pucar, student treće godine Muzičke akademije u Beogradu, Stefan Pandžić, Iva Ristić i Кristina Brkić, učenici Srednje muzičke škole “Vlado Milošević” Banjaluka.

“Svaki nastup na ovoj sceni, za nas je veliki izazov ali i počast. Srećni smo, zato što nismo zaboravljeni u svojoj bivšoj školi i svome gradu. Poziv nas je obradovao. Zato nismo oklijevali da doputujemo iz Beograda i nastupimo na koncertu”, kazali su za “Nezavisne novine” Đorđe Kuzmanović i Vasilije Pucar.

Na ovom koncertu nastupili su i sadašnji učenici gradiške muzičke škole.

Ivan Ristić, direktor Osnovne muzičke škole “Branko Smiljanić”,

rekao je da su koncerti bivših učenika postali tradiocionalni, te čine istinski muzički događaj.

“Kuzmanović, Pucar, Pandžić, Brkić i drugi, bivši učenici ove škole osvojili su značajne nagrade na prestižnim takmičenjima u Republici Srpskoj i inostranstvu. To je dokaz da se u školi odgovorno radi i da u Gradišci ima mnogo muzičkih talenata”, rekao je Ristić.

Na koncertu je nastupio Dinko Blagojević, profesor na Muzičkoj akademiji u Banjaluci, takođe bivši učenik gradiške Osnovne muzičke škole “Branko Smiljanić”.

Nezavisne.com (Foto: N.N)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *