Ivanišević: Zimonjić je perfektan trener za Đokovića

April 3, 2024, 6:43 am

Hrvatski teniski trener Goran Ivanišević izjavio je da je Nenad Zimonjić perfektan izbor za novog trenera najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Đoković je prošle nedjelje objavio kraj saradnje sa Ivaniševićem, a prema nezvaničnim informacijama, bar na neko vrijeme, u njegovom boksu mogao bi da sjedi Zimonjić.

– Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku, to je Zimonjić. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u cijeloj toj priči jeste da poznaje Novaka – izjavio je Ivanišević za Sportklub i dodao da je Zimonjić pravi čovjek za novog trenera Đokovića.

– Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, Novak bi poslije deset dana “poludio”, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan Vajda je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao. Pričali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Zimonjić perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osvježenje za Novaka – zaključio je Ivanišević.

TANJUG

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *