Banja Luka: Počeo šahovski festival “Trofej Banjaluke 2022” (VIDEO)

August 27, 2022, 2:41 pm

Ekipnim turnirom za djecu do 14 godina danas je počeo šahovski festival “Trofej Banjaluke 2022” u organizaciji banjalučkog Centra za unapređenje i razvoj šaha “Gambit”.

Na turniru danas učestvuje 14 ekipa sa po četiri takmičara plus rezerve iz BiH i Crne Gore.

Festival, koji se održava u hotelu “Bosna”, sastoji se od dva turnira i ukupno pet odvojenih takmičenja. Kako su rekli organizatori, njihov osnovni cilj, osim takmičenja, jeste da se, kroz vrhunski organizovan turnir, djeca i mladi šahisti iz drugih gradova i država upoznaju sa vršnjacima te stvore nova prijateljstva.

Šah je, osim druženja, odličan sport za razvijanje logičkog razmišljanja kaže Šipka što je posebno važno u vremenu velike upotrebe modernih tehnologija.

To najbolje dokazuju mladi šahisti koji već odavno osvajaju medalje na najznačajnijim takmičenjima. Među njima su i osmogodišnji Nikša i jedanaestogodišnja Jona.

Danas je održan ekipni turnir sa timovima od četiri do 14 godina starosti. Sutra će biti održan pojedinačni turnir, i to četiri takmičenja po starosnim grupama do osam, deset, 12 i 14 godina, kada se očekuje nastup više od 100 učesnika.

Medijski prijatelj ove šahovske manifestacije za djecu je Televizija K3.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *