Borci insistiraju na smjeni Savanovića

April 13, 2016, 6:08 pm

Ukoliko ne dođe do smjene, borci su najavili i radikalne poteze, a u svemu ovome očekuju podršku i Boračke organizacije Republike Srpske.

Dok borci čekaju isplatu boračkog dodatka, posao i ostvarenje svih ostalih prava, vlast pokušava da umanji njihove zasluge za stvaranje Srpske. Godinama ne usvaja zahtjeve boraca, a Boračka organizacija Republike Srpske ne dobija status od posebnog interesa. Strpljenju je došao kraj, jasni su borci Sarajevsko-romanijske regije. Postavljaju ultimatum – smjena resornog ministra do 1. maja ili blokada javnih institucija.

Borci su ogorčeni što je Vlada Republike Srpske izdvojila oko 30 miliona maraka za izgradnju i opremanje zgrade za smještaj funkcionera u Istočnom Sarajevu, dok za novu bolnicu, koja bi koštala oko 20 miliona, nema para. Tvrde da rukovodstvo Republike Srpske namjerno zapostavlja razvoj ovog grada.

Borci smatraju i da je nedopustivo da Republika Srpska i dalje nema centralno spomen-obilježje za sve stradale borce, kao i to što nema izdvajanja u fondaciju za pomoć osuđenim borcima Srpske. Postavili smo uslove i krećemo u totalni obračun sa onim ljudima koji su sebi dali za pravo da se nekorektno ponašaju prema onima koji su stvarali Srpsku i koji, nažalost, nemaju ni za hljeb, poruka je boraca Sarajevsko-romanijske regije.

BN TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *