U Bijeljini zvaničan početak kampanje “Lako je brzinu smanjiti”

May 13, 2022, 6:02 am

U Bijeljini će danas zvanično početi kampanja “Lako je brzinu smanjiti”, čiji je cilj povećati nivo bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj smanjenjem broja vozača koji voze nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.

Početak kampanje predviđen je u 9.00 časova u Centru za kulturu, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Aktivnosti će trajati do 13.00 časova, a izjave za medije planirane su u 11.30 časova.

U okviru aktivnosti, u Centru za kulturu će u 9.00 časova biti održano predavanje “Kad se život preokrene” za učenike srednjih škola.

Nakon predavanja, u 11.00 časova na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića učenici će isprobati simulator prevrtanja vozila i kosu ravan. Za najmlađe učesnike u saobraćaju biće postavljen dječiji poligon.

Osim toga, biće upriličena nagradna igra za dodjelu dječijih auto-sjedišta. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih će u 12.00 časova poslova predstaviće radarske sisteme, kojim će izvršiti mjerenje brzine.

Početku kampanje prisustvovaće pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Dragan Stanimirović, predstavnici Ministarstva komunikacija i transporta BiH, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović, te ostali predstavnici subjekata koji sprovode kampanju.

Kampanju će sprovesti Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske, jedinice lokalnih samouprava, Radio-televizija Republike Srpske kao medijski partner i kompanija “Vitinka” kao društveno odgovorna kompanija.

(Srna – Foto: AMSRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *