I Harun Mehičević kupio zemlju u Ošvi

July 27, 2015, 6:55 am

List je dobio potvrdu od bh. sigurnosne agencije da je Mehičević kupio zemlju u selu Ošve, koje se nalazi oko 130 km od Sarajeva, pišu “Nezavisne novine”.

“U okviru svojih aktivnosti SIPA je pronašla da je osoba sa inicijalima H.M. kupila kuću na području ovog sela”, stoji u saopštenju SIPA.

Herald San je kontaktirao Mehičevića povodom tvrdnji da je kupio kuću u ovom selu, ali je Mehičević odbio da komentariše ove navode. On je novinarima zatvorio vrata čim su ga pitali za kuću u Ošvama, koju je navodno kupio prije dvije godine.

Podsjećanja radi, Mehičević je došao u Australiju početkom 90-ih, a australijsko državljanstvo dobio 1996.

Članovi bh. zajednice koji žive u Mehičevićevom komšiluku u Melburnu kažu da nikada nisu vidjeli da je on imao neki regularni posao. Navodno je kratko vrijeme bio direktor jedne manje kompanije, a njegova supruga posjeduje dionice u drugoj kompaniji.

Ono što se zna jeste da je Mehičević redovno posjećivao BiH, kao i rodni grad Mostar proteklih godina.

Čak i tokom prvog pretresa njegovog Al Furkan centra 2012. godine, on je bio u BiH. Ovaj centar je zatvoren prije par mjeseci nakon novog pretresa australijske jedinice za borbu protiv terorizma. Tada je uhapšen i Harun Čaušević (18), porijeklom iz BiH, koji je planirao teroristički napad na australijsku policiju tokom proslave Dana Anzaca.

Čaušević je redovno pohodio Mehičevićev Al Furkan centar.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *