Načelnik Radulović obišao gradilište zatvorenog bazena u Modriči (VIDEO)

September 23, 2021, 2:18 pm

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović obišao je radove na izgradnji zatvorenih gradskih bazena. Prva faza radova privodi se kraju. Sredstva za izgradnju bazena omogućena su zahvaljujući švajcarskoj Fondaciji “Sunce Obervalisa” i opštini Modriča.

Radovi na izgradnji bazena zatvorenog tipa koji se gradi u sklopu Dnevnog centra za decu sa posebnim potreba teku predviđenom dinamikom i pored teškoća koje su pratile tok početka izgradnje. Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović obišao je gradilište i istako da je prva faza radova pri kraju, te da bi do kraja građevinske sezone objekat trebao biti pokriven.

„U proteklom periodu imali smo otežavajuće okolnosti, jer je uže gradsko jezgro zadesila poplava, što je tada prekinulo radove. Značajno otežavajuća okolnost je svakodnevno povećanje cijene materijala. Zahvalio bih se izvođaču radova što i pored svega radovi teku dogovorenom dinamikom, a posebnu zahvalnost dugujemo švajcarskom Fondaciji „Obervalis – Za djecu našeg svijeta“  i gospodinu Fuksu, jer su ispoštovali sve odredbe ugovora prve faze radova“, istakao je načelnik.

Ukupna površina predviđena za gradski bazen je 2.400 m2, od čega je korisne površine 1.700 m2. Predviđeni kapacitet bazena je 120  korisnika koji bi u isto vreme mogli biti u objektu.

Vrednost prve faze radova na izgradnji zatvorenih bazena je oko 550.000 eura. Sa početkom  naredne građevinske sezone krenuće se sa izvođenjem unutrašnjih radova. Završetak izgradnje bazena očekuje se do aprila meseca iduće godine.

Izvor: TV K3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *