Vatra progutala pomoćni objekat vrijedan 60.000 KM

October 16, 2019, 1:22 pm

U požaru koji je izbio u pomoćnom objektu u vlasništu porodice Đuričić iz Broda nastala je šteta od oko 60.000 maraka. Vatra je progutala garažu, ljetnu kuhinju i šupu u kojoj su bile radne mašine, alat i velike količine voća, od čije prodaje ovaj par živi. Srećom, vatrogasci su stigli na vrijeme i spriječili da se požar proširi na kuću.

Miris paljevine proširio dvorištem Mare i Nedeljka u naselju Grk gdje je prije nekoliko dana izbio veliki požar u kome, srećom, niko nije povrijeđen ali je nastala velika materijalna šteta. Ovaj bračni par, koji se inače bavi poljoprivredom, u roku od nekoliko časova izgubio je svo voće što su ove sezone ubrali, a vatra je progutala i radne mašine. Požar je izbio u sitne sate, u vrijeme kada su Đuričići spavali.

„Probudila sam se oko tri časa i vidjela da pomoćni objekat gori. Propudila sam supruga, nakon čega smo pokušali zajedno da gasimo vatru. Šerpe smo punili vodom i posipali, a crijevo ispred kuće  nismo mogli koristiti, jer ga je vatra istopila. Komšije su nam pritekle u pomoć, nakon čega su stigli i vatrogasci“, ispričala je Mara.

Vatrogasci su srpiječili su da se vatra proširi na kući koja se nalazi samo nekoliko metra od pomoćnog objekta.

Domaćin Nedeljko ispričao je da su veče prije nego je izbio požar, u pomoćnom objektu ispekli rakiju, nakon čega su ugasili vatru ispod kazana. Kako kaže, vatru je najvjerovatnije prouzrokovao žar, koji je neprimjetno tinjao cijelo veče.

„Inspektor nam je ispričao da je vatru prouzrokovao žar koji je dugo tinjao. Struja nije u pitanju, a ne vjerujem da je neko podmetnuo požar. Pokrčili smo što smo mogli, ali sad moramo napraviti novu šupu, jer nemamo gdje držati stvari i alat“, kazao je Nedeljko.

Iako su izgubili sva sredstva za rad, Đuričići nisu klonuli duhom. Ova nedaća koja ih je zadesila pokazala je ipak da ima drobrih ljudi, a pogotovo komšija  koji su spremni da im pomognu. Ovim skormnim ljudima dobrodošla je svaka vrsta pomoći.

 

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *