Dodik: Bosić pominje entitetsko glasanje da zaštiti Džaferovića

January 22, 2015, 7:55 am

Očigledno je da su Bosić i njegovi trabanti iz SDS-a najviše branili /predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH/ Šefika Džaferovića, i to se moglo vidjeti na zahtjevu da se u dnevni red uvrsti da se o ovome raspravlja. Dakle, Bosić je ovo naveo da sakrije činjenicu da brani one koji su počinili ili su bili svjedoci zločina nad Srbima, rekao je Dodik za Srnu.

Bosić u tom pogledu, kaže Dodik, sada prebacuje priču o nekim univerzalnim pitanjima kakvo je entitetsko glasanje.

– Naravno da je entitetsko glasanje veoma važno, ali Bosić je uveo ovo pitanje izvan vremena, prostora i očigledno ne zna o čemu govori tvrdeći da poslanici SNSD-a to ugrožavaju, rekao je Dodik i dodao da u SDS-u nisu ni znali da ovaj mehanizam postoji dok SNSD nije počeo da ga koristi prethodnih godina.

Dodik, koji je predsjednik Srpske, ističe da se Bosić ovako žestoko nije borio kada su nekadašnje pripadnike Vojske Republike Srpske posljednjih mjeseci hapsili i procesuirali organi BiH. “Bosić sada brani Džaferovića za kojeg postoje već hiljade stranica materijala o njegovoj krivici. Zamislite da i ne pominje razlog zašto, recimo, SNSD izlazi iz parlamenta, nego se poziva na priču o entitetskom glasanju”, rekao je Dodik.

On je istakao da onda kada entitetsko glasanje dođe u pitanje, SNSD nikada neće zanemariti interese Republike Srpske i uvijek će koristiti ovaj mehanizam.

Dodik je odbacio mogućnosti da političke partije iz Republike Srpske usaglase svoje djelovanje, pogotovo sa SDS-om, jer ne mogu da štite zločince i svjedoke zločina nad Srbima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *