“Jelen kup 2019”: Banjaluka sljedeća stanica

July 3, 2019, 7:16 am

Šesti jedinstveni turnir u uličnom fudbalu “Jelen kup 2019” održava se širom RS, a nakon Pala, Gradiške i Bijeljine na red je došla Banjaluka i turnir će da taje od 8. do 14. jula.

Osim pomenuta četiri grada, takmičenja će još biti održana u Sokocu i Trebinju, pa slijedi povratak u Banjaluku, gdje će snage odmjeriti svi pobjednici po gradovima. “Jelen kup 2019” je počeo 4. juna, a završava se 30. avgusta.

Prošlogodišnji “Jelen kup” obilježilo je preko 150 ekipa, 50.000 posjetilaca i više od 1.100 učesnika u ukupno šest gradova.

“Ove godine imamo preko 300 ekipa i 1.700 učesnika, a očekujemo i veću posjetu tokom svih takmičenja”, rekao je Sergej Močević, predsjednik Centra za edukaciju, omladinu i sport i organizator turnira.

“Jelen kup” je jedna od najvećih i najposjećenijih sportskih manifestacija u RS. Podršku ovom projektu pružile su fudbalske legende kao što su Peđa Mijatović, Savo Milošević, Ognjen Koroman, Nemanja Bilbija, Vladan Grujić, Srđan Babić, Darko Kovačević, Nenad Jestrović…

Kao i prethodnih godina, i ove turnir ima društveno odgovoran karakter, jer će organizatori zajedno s pokroviteljima i učesnicima prikupljena sredstva tokom manifestacije iskoristiti za nabavku sportske opreme za JU Dom “Rada Vranješević” u Banjaluci.

“Imamo za cilj da prikupimo stredstva za nabavku sportske opreme za Dječiji dom ‘Rada Vranješević’. Zbog toga smo ove godine stavili simboličnu kotizaciju za seniore u iznosu od 30 KM. Sav novac će biti usmjeren za nabavku sportske opreme”, izjavio je Močević.

Tvorac i organizator turnira je Centar za edukaciju, omladinu i sport (CES) iz Banjaluke. Generalni pokrovitelj projekta je jelen pivo, a partner kladionice “Williams”. Podršku projektu su dali gradovi domaćini, kao i Fudbalski savez Republike Srpske, koji je uz projekat od prve godine.

“Naša kompanija šestu godinu podržava ovu manifestaciju, koja iz godine u godinu raste. Ovo je odličan vid rekreacije i zabave za građane. Nastavićemo da podržavamo ovaj i slične projekte i u narednim godinama”, kazao je Goran Mišić, menadžer u kompaniji “Molson Coors”, u okviru koje je jedan od brendova i jelen pivo.

(Nezavisne)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *