Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu protiv Mektića (VIDEO)

April 5, 2019, 12:42 pm
Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH, koji je takvu odluku nazvao “čistim glupostima” i nebulozom.

Tuižilaštvo BiH, odluku o provođenju istrage donijelo je zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, odavanja tajnih podataka te davanja lažnog iskaza.

Navodno, Mektić je kao odgovorna osoba, u svojstvu  ministra bezbjednosti, pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obvezan čuvati tajne podatke, podijelio sa osobama koje nemaju ovlaštenja za pristup podacima sa oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužilaštvu BiH.

Sam Mektić, rekao je da se tu nema šta komentarisati te da se radi o čistim glupostima Tužilaštva BiH na koja je javnost poodavno navikla te da se od te institucije ne može očekivati ništa ozbiljno.

“Tužilaštvo se bavi glupostima kao i do sada. Umjesto da se bave ozbiljnim stvarima, bave se najobičnijim nebulozama. Otvaraju istragu protiv mene, a zatvaraju protiv onih koji trebaju biti procesuirani zbog stvari koje su radili”, rekao je Mektić još jednom dodajući da su to obične gluposti.

N.N.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *