Najmanje devet osoba stradalo u požarima u Kaliforniji

November 10, 2018, 8:24 am

Najmanje devet osoba je stradalo u požaru koji je izbio u gradu Paradajz na sjeveru Kalifornije, gdje je u potpunosti uništeno 6.700 kuća i prodavnica, čime je taj požar i zvanično postao najrazorniji u državi, saopštilo je danas kalifornijski sekretarijat za šumarstvo i požare.

“Ovo je najgori svenario koji se dogodio. Ovakav događaj dugo nismo doživjeli”, rekao je šerif te oblasti Kori Honea, prenosi Rojters.

Kako se navodi, tijela pet žrtava su pronađena u ili pored automobila, tri u kući a jedna ispred kuće, rekao je Honea i dodao da se najmanje 35 osoba vode kao nestale, a da su tri vatrogasca povrijeđena.

Požar je buknuo u četvrtak uveče na ivici Nacionalne šume sjeveroistočno od Sakramenta i do sada je zahvatio oko 90.000.

Kako je Honea rekao, u Paradajzu je uništeno 6.453 kuća, kao i oko 260 prodavnica i kancelarija.

U Malibuu, oko 800 kilometara odatle, takođe bjesne požari koji se preko Santa Ane spuštaju ka vilama vrijednim nekoliko miliona.

Hiljade stanovnika je evakuisano, a među njima su javne ličnosti poput Lejdi Gage i Kim Kardašijan, koja je na svom Twitteru napisala da joj je požar oštetio dio kuće.

U okrugu Ventura zbog požara je evakuisano 956.000 osoba, a ugrožen je i grad Tauend Ouks.

Šef losanđeleske vatrogasne službe izjavio je da je veliki broj kuća oštećen u požaru.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *