Počeo Erdoganov skup u Sarajevu; “Alahu ekber” i ratne zastave (VIDEO)

May 20, 2018, 2:28 pm

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Sarajevu, u dvorani Zetra, održava danas predizborni skup.

Više hiljada okupljenih u sarajevskoj Zetri pred dolazak Erdogana uzvikivali su “Alahu ekber” i parole protiv Izraela. Na skupu su, uz mnoštvo turskih i zastava BiH, vidljive i ratne zastave tzv. Armije BiH.

Erdogan u dvorani Zetra prisustvuje Generalnoj skupštini Unije evropskih turskih demokrata. Na kongresu UETD učestvuju članovi iz Njemačke, Austrije, Belgije, BiH, Danske, Finske, Francuske, Holandije, Velike Britanije, Švedske, vajcarske, Italije, Mađarske, Makedonije, Norveške i Češke.

Bošnjački član Predsjedništva, Bakir Izetbegović, koji je danas dočekao Erdogana na sarajevskom aerodromu, ranije je rekao da će turski predsjednik sa skupa u Zetri poslati određene političke poruke, s obzirom na to da se u Turskoj 24. juna održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni izbori, prvi poslije referenduma o ustavnim promjenama kojima su proširena predsjednička ovlaštenja.

Ovo je jedini predizborni skup Erdogana van Turske, s obzirom na to da je njegovo održavanje zabranjeno u većini evropskih zemalja.

Izvor: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *