Smjene u vrhu Elektroprivrede

April 14, 2018, 9:40 am

Narednih dana biće smijenjena kompletna uprava Elektroprivrede Republike Srpske!

Upravo iz tih razloga juče i danas u Trebinju, gradu u kom je sjedište Elektroprivrede RS, boravi Marko Pavić, lider DNS, a dva dana prije njega, istim poslom, tu je bio i Milorad Dodik, prvi čovjek SNSD.

Treći lider iz vladajućeg bloka, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, oštro se protivi ovim smjenama, a naročito smjeni Maksima Skoke, izvršnog direktora za tehničke poslove, ali će na kraju morati popustiti – tvrde odlično obaviješteni izvori Insajdera u vrhu vlasti Republike Srpske.

Isti izvori naglašavaju da su smjene  trebalo da budu završene prije vaskršnjih praznika, ali je zbog protivljenja Petra Đokića, šefa socijalista, sve odloženo  za naredne dane.

– Nejasno je zašto Đokić štiti gubitaše iz Elektroprivrede RS, jer je sadašnja uprava dovela najveće javno preduzeće u Srpskoj u takvo stanje – ističu naši izvori.

Oni napominju da su se u vladajućoj koaliciji odlučili na ovakav korak kako bi sa novim kadrovima u upravi dali zamajac razvoju elektro-energetskog sektora koji je glavni stub privrede Republike Srpske, ali dodaju  I da nije ni slučajno što se sve dešava pet i po mjeseci prije opštih izbora.

Po tvrdnjama naših sagovornika u narednim danima biće smijenjeni sljedeći kadrovi u upravi Elektroprivrede Republike Srpske: Željko Kovačević, generalni direktor, Branislava Milekić, zamjenik generalnog direktora, Maksim Skoko, izvršni direktor za tehničke poslove, Petar Ivanković, v.d. izvršni direktor za razvoj i investicije, Nenad Radović , v.d. izvršni direktor za organizaciono-pravne poslove, Blagoje Šupić, v.d. izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove.

RTVBN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *