Mladić porijeklom iz BiH među optuženima za ubistvo u SAD

October 7, 2014, 6:53 am

Sve je počelo kada je Avdić želio nekoga da opljačka, a Li mu je preporučio 17-ogodišnju djevojku, dao mu njeno ime i broj telefona te obećao da će “posao” biti lagan ako Avdić bude imao pištolj. Međutim, pogriješio je, prenosi Klix.

Kada je Dževad sa 3 mladića namamio djevojku u automobil prošlog mjeseca u naselju Kendvejl s izgovorom da žele kupiti drogu, ona nije željela predati ono što je imala kod sebe, čak ni kad joj je prijećeno smrću. Nakon toga je peta osoba, koja još nije optužena i uhapšena, ubila djevojku i mladića koji je bio s njom.

Nakon pucnjave, četvorica 19-ogodišnjih mladića su optužena za ubistvo, kao i za pokušaj ubistva i oružanu pljačku. Sudija Okruga Kuk, Pegi Čaampas, naredila je pritvor za mladiće bez mogućnosti kaucije. Peti osumnjičeni još nije uhapšen.

Tužilac je rekao da je Avdić pisao poruke djevojci 24. septembra nakon što mu je Li rekao ime i broj. On je dogovorio kupovinu droge i bio je u kontaktu sa Smitom.

Četiri dana kasnije je Avdić ponovo pozvao djevojku i dovezao Smita, Hjuza i ubicu na mjesto sastanka. Li nije bio u njihovom društvu. Kada su stigli, Hjuz i ubica su sjeli u automobil s još uvijek neimenovanom djevojkom s kojom je bio i 17-ogodišnji mladić Maksvel Gadau, koji navodno nije učestvovao u trgovini drogom.

Djevojka je sjedila na vozačevom mjestu, a Gadau je bio na mjestu suvozača. Hjuz je sjedio iza Gadaua, a ubica je bio iza djevojke. Tada je tražio drogu od djevojke prijeteći pištoljem, a kada je ona odbila, on je pucao, ubio mladića i ranio djevojku. Potom su četvorica osumnjičenih pobjegli. Na putu do Avdićeve kuće su konzumirali drogu koju su oduzeli od djevojke.

Ranjena djevojka je i dalje u bolnici i priključena je na respirator, ali je identifikovala Hjuza pomoću fotografije.

 

(klix.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *