ATP lista: Novi pad Đokovića, Rodžer drugi, Rafin plus 5.340 poena

September 11, 2017, 8:03 am

Srpski teniser Novak Đoković pokvario je plasman na listi najboljih igrača sveta i sa pete pao je na šestu poziciju, dok je Rafael Nadal osvajanjem US Opena uvećao svoju prednost u odnosu na rivale.

Đoković ima 4.125 bodova, čak 5.340 manje od Španca koji je sjajnom igrom u finalu protiv Kevina Andersona u Njujorku došao do 16 Gren slem titule.

U Top 10 bilo je mnogo promena. Švajcarac Rodžer Federer je napredovao sa treće na drugu poziciju i u leđa mu gleda Endi Mari, Aleksandar Zverev i Marin Čilić su “skočili” za po dva mesta i sada su ispred Đokovića.

Dojučerašnji svetski broj četiri Sten Vavrinka je skliznuo na osmu poziciju, a napretkom od devet mesta Španac Pablo Karenjo Busta je trenutno deseti na planeti. Veliki napredak ostvario je i finalista US Opena Anderson, koji je sa 32. skočio na 15. poziciju.

Od srpskih tenisera Viktor Trociki i Dušan Lajović su popravili plasman za po pet mesta i zauzimaju 47. i 80. poziciju, Janko Tipsarević je sa 67. pao na 68, a Laslo Đere je napredovao tri mesta i ove nedelje je 95. igrač sveta

U Top 200 su još Filip Krajinović 111 (+15) i Nikola Mlojević 159 (+1).

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je 55, što je skok za jednu poziciju, Hrvat Ivo Karlović je pao sa 38. na 49. mesto, Borna Ćorić je napredovao pet pozicija i zauzima 56…

Pogledajte kompletnu ATP listu.

BIG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *