Patrijarh Irinej odlikovao Milana Popovića

August 5, 2017, 11:11 am

Odlikovanje je, takozvanom kralju bakra i bivšem Severininom partneru, s kojom ima sina Aleksandra, dodijeljeno zbog učešća u realizaciji humanitarnih projekata koji pomažu djeci, starima i nemoćnim licima.

Uz to, Popović je finansijski pomogao i učestvovao u izgradnji Hrama Svetog Save, obnovi manastira Hilandar i drugih hramova Srpske pravoslavne crkve, pišu Večernje novosti.

Zahvaljujući njegovim donacijama, nekoliko klinika za ginekologiju i akušerstvo u Srbiji je dobilo neophodnu opremu, a u svom rodnom Vršcu u potpunosti je pomogao oko renoviranja i opremanja porodilišta.

Orden Svetog Save je staro odlikovanje koje je postojalo i prije sto godina i jedno od najstarijih odlikovanja, te predstavlja vid zahvalnosti Srpske Pravoslavne Crkve koji se dodjeljuje ustanovama, institucijama i pojedincima za učešće u karitativnim, humanitarnim i građevinskim aktivnostima kako društvene zajednice tako i Srpske Pravoslavne Crkve.

Ovo odlikovanje dobili su i predsjednik Rusije Vladimir Putin, Predsjednik Vlade Ruske Federacije Dimitrij Medvedev, teniser Novak Đoković i mnogi drugi…

Inače, najveći procenat donacija Milana Popovića usmjeren je ka njegovom rodnom gradu Vršcu.

Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *