Derventa – Dan učeničkih postignuća (VIDEO)

June 19, 2017, 12:21 pm

Učenici Osnovne škole “19.april” mogu se pohvaliti da su u protekloj godini postigli dobre rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima te  na opštinskim i republičkim takmičenjima. Jedna od njih je i 14-ogodišnja Milica Radoja koja je sa odličnim uspjehom zavšila osnovnu školu i sada upisala srednju informatičku. I pored dobrog uspjeha, odlične rezltate postigla je u bacanju kugle.

Direktor Osnovne škole “19. april” Elvira Miljić rekla je podsjetila je da predstavljeni rezultati nisu  samo rezultati iz pojedinih predmeta

“Nisu to samo rezultati iz pojedinih predmeta, već sve ono što smo postigli na raznim takmičenjima, organizacijom raznih manifestacija, realizacijom projekata, sređivanja unutrašnjosti škole, ali i dvorišta”, navela je Miljićeva.

“Učenici su postigli zapažene rezultate na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Za lokalnu zajednicu obrazovanje je strateški pravac, jer samo obrazovana omladina i ljudi grade budućnost jednog grada”, istakao je Pajić.

Svečanosti na kojoj su se učenuici predstavili sa igrom, pjesmom, recitacijom I sportskim takmičenjima, prisustvovali su i gosti učenici sa Kosmeta, koji borave na području Dervente u okviru akcije “Spojimo srpsku djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

(TV K3)

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *