Kakav bi bio ruski odgovor u slučaju direktnog napada?

October 27, 2016, 9:15 am

 

Stručnjak iz Centra za analizu strategija i tehnologija Mihail Barabanov ističe da je primjena sredstava vazdušnog napada nad teritorijom Rusije praktično nemoguća, jer bi odmah izazvala nuklearni odgovor.

“Ako budu lansirane krstareće rakete ili ako dođe do masovnog polijetanja bombardera, jedino što je moguće jeste odgovor punim kapacitetom nukleranih snaga”, predviđa on.

Protivraketna odbrana koju NATO razmješta u Evropi takođe je, prema tvrdnjama stručnjaka, nemoćna u slučaju sukoba sa Rusijom. Takvi objekti prvi će biti uništeni.

Karakteristike savremenog raketnog naoružanja, kao što je sistem “Iskander”, omogućavaju da se pitanje objekata Protivraketne odbrane “riješi za nekoliko minuta”, tvrde vojni stručnjaci.

Analitičar Radio-televizije “Zvijezda” Dmitrij Jurov navodi da će “svaki pokušaj rješavanja pitanja sa Rusijom vojnim putem dovesti do toga da će država-agresor biti zbrisana sa lica Zemlje za samo nekoliko minuta”.

“Na takvoj teritoriji poslije mogu da žive samo bubašvabe. Sa ovim stavom se neće složiti brojni kvazistručnjaci za Rusiju sa društvenih mreža, koji su na internetu odavno odnijeli pobjedu na svim frontovima”, ističe Jurov.

Razne teorije kvazianalitičara koji po društvenim mrežama pišu o mogućoj pobjedi NATO-a i brzom pokoravanju Rusije jesu besmislice koje nemaju veze sa relanošću.

Tako je jedan “analitičar”, navodni potpukovnik američke vojske, objavio da Pentagon planira da osvoji Rusiju “za deset do 20 dana”.

Ovu vijest objavili su prvi ukrajinski mediji, prenijeli su je svi glavni mediji, a ispostavilo se da Pentagon nikad nije čuo za tog “stručnjaka”.

Oni koji tvrde kako je moguće da NATO pobijedi Rusiju u direktnom sudaru ne uzimaju u obzir realno stanje stvari – raspored snaga, stepen zaštićenosti ključnih objekata, slabosti zapadnih stelt bombardera, koji lete samo tamo tamo gdje nema protivvazdušne odbrane.

Planovi o osvajanju Rusije pišu se u stanju pijanog ludila, a autori nemaju pojma o tome kako funkcionišu vojne tehnologije, navode ruski analitičari.

Renomirani stručnjaci upozoravaju da bi se vojni sukob između Rusije i NATO-a za nekoliko časova pretvorio u razmjenu nuklearnih napada, što nikome ne bi donijelo ništa dobro.

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *