Zvaničnici Republike Srpske čestitali Bajram

May 2, 2022, 8:27 am

Cvijanović čestitala Ramazanski bajram

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom Ramazanskog bajrama, uputila je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, muftiji banjalučkom  Nusretu ef. Abdibegoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

„Povodom Ramazanskog bajrama, jednog od najvećih i najradosnijih muslimanskih praznika, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH, upućujem srdačne čestitke.

Neka ovaj praznik žrtve i odricanja bude nadahnuće za obnovu istinskih i neprolaznih vrijednosti i poziv za jačanje tolerancije i međusobnog razumijevanje i uvažavanja.

Želim Vam da bajramske dane  provedete u miru, dobrom zdravlju i duhovnom blagostanju“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

Čubrilović: Njegovati neprolazne vrijednosti ljubavi i humanosti

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Ramazanski bajram Huseinu ef. Kavazoviću, muftijama, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

„U ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da ovaj praznik proslavite u miru i radosti, sa svojim bližnjima. Neka ovaj veliki islamski praznik bude podstrek da njegujemo neprolazne vrijednosti ljubavi i humanosti i da gradimo budućnost na povjerenju i uzajamnom poštovanju.  Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen“, navodi se u čestitki predsjednika Čubrilovića.

Čestitka Viškovića povodom Ramazanskog bajrama

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama njegovoj eminenciji reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, muftijama, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

„Iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama upućujem vam u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, sa željom da praznik provedete u zdravlju i blagostanju.

Neka nas ovaj veliki praznik podsjeti na ljepotu različitosti i važnost njegovanja dobrih odnosa među ljudima jer samo oslonjeni jedni na druge možemo prevladati sve izazove današnjice. Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen!“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Dodik: Duhovni podstrek za međusobno razumijevanje

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH sa željom da praznik proslave u miru, dobrom zdravlju, duhovnom blagostanju i radosti i u krugu svojih porodica.

– Nadam se da će ovaj veliki praznik učvrstiti snagu svakog vjernika i onih koji ga obilježavaju da šire solidarnost, poštovanje i duh međusobnog uvažavanja i tolerancije – naveo je Dodik u čestitki.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *