Žrijeb baraža za Prvu ligu 6. juna

June 1, 2023, 6:04 am
 Izvlačenje parova baraža za popunu m:tel Prve lige Republike Srpske za takmičarsku sezonu 2023/24. biće obavljeno u utorak, 6. juna, u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci.

Komisija za hitna pitanja Fudbalskog saveta Republike Srpske na svojoj sjednici donijela je odluku da se prve utakmice doigravanja igraju u subotu, 10. juna, u 17 časova, a revanš susreti su na programu u srijedu, 14. juna, isto u 17 časova.

Takođe, ovom odlukom Komisije za hitna pitanja regulisano je i to da žrijeb bude poludirigovan, odnosno da prve utakmice budu odigrane na terenima prvoligaša, a u revanšima će domaćini biti drugoligaški timovi.

Sve kazne (žuti i crveni kartoni) se prenose i u baraž, jer je on u stvari nastavak sezone, tačnije prvenstva. Pravilo gola u gostima, kao i u Kupu Republike Srpske “dr Milan Jelić” ne važi.

Iz m:tel Prve lige Republike Srpske ispadaju dva posljednjeplasirana tima, dok će prvoligaši koji zauzmu 15. i 16. mjesto igrati sa drugoplasiranim timovima Druge lige, grupa istok i zapad.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *