TV K3

android aplikacija

instaliraj

Žestok okršaj Dačića i prištinske delegacije (VIDEO)

Žestok okršaj Dačića i prištinske delegacije (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je, po završetku sjednice Savjeta bezbjednisti UN, žestoki verbalni okršaj sa delegacijom Prištine.

On je po izlasku iz sale nastavio raspravu sa ambasadorkom tzv. Kosova u UN Fljorom Čitaku zbog njene priče o vjekovnom ugnjetavanju Albanaca na Kosovu i Metohiji kao i proslavljanje 20 godina “oslobođenja”.

Vijest o tome prenijela je upravo Šitaku, koja je na svom Tviter nalogu objavila da je po završetku sjednice SB UN srpski ministar spoljnih poslova vikao na nju i na prištinsku delegaciju i vređao ih.

– Poslije današnjeg zasjedanja SB UN, dok sam razgovarala sa delegacijama SAD i Velike Britanije, srpski ministar spoljnih poslova je došao do mene vičući i vređajući mene i kosovsku delegaciju – objavila je Čitaku na svom Tviter nalogu.

– Ti sa kojima sjediš su vaši kolonizatori – citira Čitaku Ivicu Dačića.

Na snimku koji je ispod tog komentara sama Čitaku objavila na Tviteru, vidi se da joj Dačić sa nekoliko metara udaljenosti kaže: “ti, što sjediš s njima su tvoji kolonizatori”.

Taj Dačićev komentar odnosio se zapravo na govor Čitaku na sjednici SB UN, a u kome je ona rekla da je u slučaju Srbije i tzv. Kosova riječ o dekolonijalizaciji.

Dačić je poslije sednice SB UN rekao da ga je frapirala ta laž Čitaku.

– Koliko neko treba da nema stida da u SB pred velikim kolonijalnim silama koje su imale svoje kolonije širom svijeta, i pred afričkim, južnoameričkim i azijskim zemljama koje su se oslobađale od kolonijalizma koristite jedan takav izraz, a da vas nije sramota, to je čist bezobrazluk – rekao je Dačić za RTS.

On je pozvao Čitaku da dokaže da su albanski spomenici na Kosovu postojali u 13. i 14. vijeku.

– Kada mi donese jedan istorijski spomenik albanskog porijekla iz 13. ili 14. vijeka sa Kosova. Kada pokaže jedan spomenik iz tog perioda, onda bih mogao da kažem da su Albanci tu bili u to vrijeme. Ali reći za Srbe da su kolonizatori, da su vladali a ne živjeli na Kosovu, to je bezobrazluk – rekao je Dačić.

Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.