TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zeničanin na maturu došao u seksi Fići

Zeničanin na maturu došao u seksi Fići

Da su Zeničani pravi šmekeri, još od mlađih dana, najbolje govori nedavni slučaj s mature Osnovne škole “Mak Dizdar”, na koju se osnovac Amor Selimović pojavio u oldtajmeru Fići s interesantnim natpisom SEXI, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Dosta pažnje

Dolazak maturanta u oldtajmeru bio je svojevrsna atrakcija, ali i još jedan pokazatelj da u današnje vrijeme, osim što maturanti nastoje zablistati tako što kupe najljepše odijelo, dosta pažnje posvećuju i u čemu će doći na zabavu povodom završetka osnovnog ili srednjeg obrazovanja. Kako nam priča Alen Selimović, otac dječaka koji je bio najveća faca među maturantima, Fićo je proizveden 1983. godine.

– Pokojni djed kupio je Fiću prije 36 godina. Redovno ga održavam, pa je bilo i očekivano da ću sina odvući u njoj na maturu. Fićo je restauriran prije godinu, a veliku je ulogu odigrao i moj rođak Zoran Jurić, koji je, također, drugi vlasnik Fiće – govori Selimović.

Ističe da se ni sam nije nadao da će privući toliku pažnju i okupirati kako maturante tako i sugrađane koji su prolazili gradom.

– Iskreno, nismo očekivali da ćemo izazvati toliku pažnju. Ali, tako je na kraju sve ispalo. Ljudi su bili oduševljeni, fotografirali su se pored automobila. Drago mi je što je na kraju sve tako i ispalo, ali i što će mom sinu ostati matura dugo u sjećanju. Mislim da bi djed, da je živ i vidio reakcije javnosti, bio preponosan na svog Fiću – kaže Selimović.

Prvi put

Na kraju napominje da je to bio prvi put da su Fiću iskoristili u svečane svrhe, a posebno mu je drago što je sinu ispunio želju.

Pozitivni komentari

Selimović ističe da je ideja da sina na maturu odvuče u Fići i bila sinovljeva, a da su, kako mu je ispričao po dolasku s mature, svi u školi bili oduševljeni te da su komentari više nego pozitivni. Nakon srednjoškolaca koji su na maturu dolazili u konjskim kolima i Bentleyju, definitivno će i dolazak osnovca na maturu u Fići ostati dugo u sjećanju.

D. PAŠALIĆ – avaz.ba

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.