Žene u ovim godinama najviše uživaju u seksu

May 7, 2024, 7:05 am

Žene u različitoj životnoj dobi imaju seksualni život, a želja za seksom nije vezana samo za dvadesete godine i mladost.

Istraživači iz Teksasa provjerili su koliko je seksualna želja povezana sa godinama, piše Your Tango.

Biološki sat i njegovo glasno otkucavanje veoma utiče na želju za seksom.

U tridesetima žene često mogu čuti taj sat. Upravo on tjera žene da “iskoriste preostale godine za rađanje” i tako im se u određenom životnom periodu povećava libido.

U istraživanju objavljenom u časopisu “Personality and Individual Differences” učestvovalo je 827 žena koje su bile podijeljene u tri grupe: visoka plodnost u dobi od 18 do 26 godina, niska plodnost u dobi od 27 do 45 godina i menopauza od 46-te, pa nadalje.

Na osnovu odgovora učesnica u internet anketi, istraživači su otkrili da žene od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) posjeduju “pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti”, te da imaju “česte seksualne maštarije, aktivan seksualni život i spremnost na povremeni seks”.

“Naša otkrića sugerišu da žene ne moraju nužno da “polude za bebom” kako bi doživjele seksualni vrhunac. Naši rezultati pokazuju da nema ništa posebno u tridesetima, ali da se ta ponašanja ogledaju kod svih žena koje doživljavaju pad plodnosti. Možda je teže začeti nakon 35. godine života, ali istraživanje pokazuje da će žene biti motivisane do menopause”, objasnila je naučnica Džudit Iston, prenosi Krstarica.

(Nezavisne – Foto: Ilustracija/Arhiva)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *