Željko Obradović: “Ne mogu u Partizan dovesti 12 Džordana”

December 1, 2023, 7:45 am

Željko Obradović na konferenciji poslije velike pobjede nad Panatinaikosom iznio je svoje viđenje meča.

Igrači su se nevjerovatno borili do zadnjeg sekunda. A, kada se boriš sve je moguće. Zahvaljući smo izvukli i produžetak, a imali smo i napad da riješimo meč u regularnom dijelu. Izuzetno sam zadovoljan! Čestitam igračima i naravno ljudima koji nam pomažu sa tribina. Ja nemam riječi da ima se zahvalim za sve ovo što nam pružaju godinama počeo je priču Obradović.

Osvrnuo se i na povratak kapitena, koji je mnogo značio…

– Kevinu je ovo prva utakmica poslije dugo vremena. Odigrao je kapitenski, nadam se da su to svi vidjeli. Aleksi nije lako da igra sa maskom, ali tu je, pomogao.

Trener crno-bijelih je potom pričao o ključnom momentu meča.

– Mislim da je bio trenutak kada smo posle tajm-auta odigrali dobru odbranu postigli prvo tri, pa dva poena. Borbenost je bila nevjerovatna! Bile su tu i greške, ali to je sastavni dio igre.

Upitan je bio Željko Obradović da li su Ponitka i Kaminski profil igrača za Evroligu?

– Naravno da jesu! Kaminski igra napadački izvanredno! Ne možemo mi u Partizan da dovedemo 12 Džordana?! Da svi igraju i napad i odbranu isto? Pa, to je nemoguće. Čovjek ima mane, bori se, izuzetno je inteligentan igrač. Ponitka isto. Izuzetno sam zadovoljan njihovim ponašanjem. Ja ne mogu da jurim igrače koji sve imaju, takvih igrača je malo…

Naredno pitanje bilo je vezano za spekulacije oko dolazaka pojačanaja, piše Kurir.

– Mogu da zamislim koliko će da bude još spekulacija! Meni su važni ovi igrači ovde koje imam… Ma, baš me zanima koliko još igrača će da “dođe” u Partizan u ovom prelazom roku. Ovi moji momci, njima vjerujem i oni su tu – zaključio je Obradović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *