Završnom priredbom mališani iz prnjavorske “Pčelice” zaokružili svoje predškolsko obrazovanje (FOTO)

June 2, 2023, 3:34 pm

Djeca vrtićkih grupa prnjavorskog vrtića  “Pčelica” zajedno sa svojim vaspitačima kroz igru ples i glumu predstavili su  roditeljima, bakama, djedovima dio aktivnosti koje su realizovane tokom godine kao pripremu za polazak u školu.

Neki od njih u “Pčelici” su od svoje prve godine života, a sada sa navršenih šest godina, spremni su da vrtićke prostorije zamijene školskim klupama.

Završna priredba okupila je veliki broj mališana, a uz ove predškolske ustanove kažu riječ je o najbrojnijoj grupi. Njih 32 iz vrtića odlaze sa osnovnim znanjima, spremni da krenu u prvi razred.

“Predškolsko obrazovanje odličan je preduslov za školu, i mislim da bi bilo dobro da svako dijete pohađa vrtić. Djeca su spremna u svakom aspektu, socijalno, emocionalno, fizički. Spremni da se se od septembra suoče sa novim izazovima u školi, kaže Jelena Lukić, vaspitač u  PU “Pčelica” Prnjavor.

Kroz vrtić “Pčelica” za više od dvije decenije postojanja prošlo je bezbroj mališana, koji su zahvaljujući profesionalnim vaspitačima spremni za nove izazove.

“U 23 godina postojanja i rada naše predškolske ustanove ovo je do sad najbrojnija generacija. U našem radu pridržavamo se programa Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, međutim, zalaganjem naših vaspitača i njihovom kreativnošću taj program je upotpunjen, i samim tim rad je dobio na kvalitetu”, kaže direktor PU “Pčelica” Boro Mijić.

Mali maturanti “Pčelice” u šarenim haljinama i košuljama večeras će prodefilovati  ulicama grada zajedno sa učenicima Gimnazije i Srednje muzičke škole, i na taj način zaokružili svoje višegodišnje predškolsko druženje.

TVK3

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *