TV K3

android aplikacija

instaliraj

Završene “Majske muzičke svečanosti”

Završene “Majske muzičke svečanosti”

Proglašenjem pobjednika u Bijeljini je sinoć završen 18. festival horova “Majske muzičke svečanosti”, na kojem je učestvovalo 38 horova iz Slovenije, Srbije i BiH.

“Gran pri ovogodišnjeg festivala pripao je Crkveno-dječijem horu i orkestru `Orlić` iz Batajnice, a svi učesnici su bili u tijesnoj trci za pobjedu”, rekao je Srni portparol hora “Srbadija” Stevan Čukić.

U kategoriji mješovitih horova najbolji je bio hor Kulturnog centra Kikinda “Atendited”, a u kategoriji pravoslavna duhovna muzika Kamerni hor “Angel”, sa osvojenih 100 poena.

U kategoriji mješoviti kamerni horovi najviše poena osvojio je Hor “Zboralica” Kulturnog društva Stična Ivanična Gorica.

Čukić kaže da je ovogodišnji festival bio izuzetno kvalitetan i da su se svi učesnici predstavili bogatim scenskim nastupom i popularnim programom.

Takmičenja su se održavala u kategorijama mješoviti horovi, mješoviti kamerni horovi, pravoslavna duhovna muzika, ženski horovi, dječiji horovi, ansambli sa tradicionalnom muzikom i vokalno-instrumentalni ansambli.

U okviru festivala održano je i takmičenje solo pjevača, kao i nekoliko revijalnih koncerata, a horovi su nastupali u Centru za kulturu, Muzeju Semberije i u Crkvi Svetog Đorđa.

(SRNA)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.