Završen humanitarni turnir “Šah iz bloka” za porodicu Gašić iz Banjaluke, Kekić šampion (FOTO)

May 26, 2023, 8:48 am

Šahovski klub “GAMBIT” Banjaluka je u hotelu “Jelena” ugostio 60 mladih takmičara na humanitarnom turniru “ŠAH iz BLOKA” – 18. “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” turnir za djecu, koji je bio treći u mini seriji od 6 turnira za 2023. godinu.

U saradnji sa organizacijom “Srbi za srbe” podržana je velika akcija prikupljanja donatorskih sredstava za izgradnju kuće za 8-članu porodicu “Gašić” iz Banjaluke, tako da je sav prihod od kotizacije uplaćen za tu namjenu. Šampionsku titulu je osvojio Naid Kekić iz Cazina sa 8 poena, srebro je pripalo njegovom bratu Ahmedu Kekiću sa 8 poena ali slabijim dodatnim kriterijumima, dok je treće mjesto osvojio domaći takmičar banjalučkog “GAMBIT-a” Aleksej Banjac sa 7 poena.

Prije ceremonije svečanog otvaranja turnira, takmičarima i prisutnim gostima prikazan je kratki film o humanitarnoj organizacjii “Srbi za srbe”, a “ŠAH iz BLOKA” – 18. “GAMBIT Banjaluka Grand Prix” turnir za djecu. Uslijedilo je obraćanje Nemanje Šipka – predsjednika ŠK “GAMBIT” Banjaluka koji se zahvalio mladim šahistima uz napomenu da su svojim učešćem na humanitarnom turniru svi već pobjednici kao i da je ovo mala simbolična pomoć porodici Gašić ali, nada se, velika i snažna poruka i pouka.

Nakon kraćeg govora turnir je proglasio otvorenim volonter organizacije Damjan Zeljković.

Pored nagrada za najuspješnije takmičare, medalje i diplome su dobili i najbolji u tri kategorije koje je je ispred humanitarne organizacije “Srbi za srbe” uručila Bojana Đukić.

📌Najuspješnije djevojčice:
1. Marija Vukoje 6,5 poena (GAMBIT Banjaluka)
2. Jona Aranđelović Rakas 6 poena (GAMBIT Banjaluka)
3. Anastasija Đurić 6 poena (ŠK “MAT” Teslić)

📌Najuspješniji takmičari do 10 godina (U10 – rođeni nakon 01.01.2013.):
1. Aleksej Banjac 7 poena (GAMBIT Banjaluka)
2. Matija Burgić 6 poena (GAMBIT Banjaluka)
3. Filip Stošić 6 poena (GAMBIT Banjaluka)

📌Najuspješniji takmičari do 14 godina (U14 – rođeni nakon 01.01.2009.):
1. Naid Kekić 8 poena (ŠK “CAZIN” Cazin)
2. Ahmed Kekić 8 poena (ŠK “CAZIN” Cazin)
3. Marija Vukoje 6,5 poena (GAMBIT Banjaluka)

Najbolji rezultat iz grupe TOP u našoj školi šaha “GAMBIT” Banjaluka ostvario je Dušan Stojanović.

Jedan od važnih noviteta koje je naš klub uveo u 2023. godini je proglašavanje igrača mjeseca. Na osnovu pet kriterijuma koji se boduju, za igrača mjeseca aprila 2023. godine proglešena je MARIJA VUKOJE koja je za svoj rezultat nagrađena specijalnom nagradom!

(Foto: Šahovski klub “GAMBIT” Banjaluka)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *