TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zavisnost od pametnih telefona zaista "prži" mozak

Zavisnost od pametnih telefona zaista "prži" mozak

Velika većina nas danas ima pametne telefone koji nam, osim telefoniranja, omogućavaju još dosta toga. Pomoću njih možemo da surfujemo internetom, igramo igre, snimamo fotografije i video snimke visokog kvaliteta i rezolucije…

Upravo zbog toga, ne treba da iznenađuje to što ljudi uz svoje telefone zaista provode mnogo vremena, neki naravno više od drugih. Izgleda, međutim, da bi ipak trebalo malo da smanjimo doživljaj!

Naime, prema jednoj nedavnoj studiji tokom koje su istraživači koristili magnetnu rezonancu, otkriveno je da su oni ispitanici kojima je dijagnostifikovana zavisnost od pametnih telefona imali fizički izmijenjenu strukturu mozga, što je slično kao kod zavisnika od droga.

U istraživanju u kome je učestvovalo 48 ispitanika, njih 22 je svrstano u kategoriju zavisnika od upotrebe pametnih telefona.

“Imajući u vidu rasprostranjenost njihove upotrebe i stalan rast popularnosti, ova studija dovodi u pitanje bezopasnost korišćenja pametnih telefona, barem kada su u pitanju oni kod kojih postoji rizik od razvoja zavisnih načina ponašanja, koja su u vezi sa pametnim telefonima”, navodi se u saopštenju istraživača sa Univerziteta u Hajdelbergu.

Zavisnost od pametnih telefona nije novost, niti nešto za šta već nismo čuli, ali ovakvi rezultati predstavljaju nešto što bi trebalo da nas zabrine, konstatuje Ubergizmo.

Upravo zbog toga, kompanije Apple i Google su u svoje uređaje i operativne sisteme uvele nove funkcije koje služe da pomognu korisnicima da troše manje vremena na svoje telefone.

(Telegraf.rs) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.