Zatražen pritvor za krijumčare 132 kilograma marihuane

November 12, 2021, 3:54 pm

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za četiri osobe koje su uhapšene na području opštine Istočna Ilidža pri pokušaju da prokrijumčare 132 kilograma marihune.

Prijedlog za određivanje pritvora za osobe čiji su incijali P.N, V.N, K.D. i K.B. podnesen je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Oni se sumnjiče da su drogu nabavili u Trebinju od njima poznatih osoba gdje su preuzeli vozilo “mercedes”, vlasništvo N.T. iz Trebinja, te na skrivenom mjestu u vozilu skladištili veću količinu droge.

U mjestu Miljevina pridružio im G.G. odakle su se uputili u pravcu Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Dolaskom u mjesto Krupac, opština Istočna Ilidža, policija je zaustavila vozilo kojim je upravljala osoba P.N. i prilikom pretresa je pronađena droga u namijenski napravljenom podu i prtljažniku koji se sastoji iz dva fizički odvojena dijela. Tu su bila 132 kilograma droge koja je oduzeta.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ove osobe uticati na svjedoke, uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ponoviti krivično djelo ili učiniti drugo krivično djelo.

Njima je na teret stavljeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Autor: Srna

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *