Zadnjice sve ravnije od sedenja: Idealne vežbe za prćastu i zategnutu guzu!

October 21, 2014, 8:56 am

 

Bez obzira da li ste je nasledili od majke takvu ili se “spljoštila” nakon gubitka kilograma, ili pak naprosto s godinama gubite bitku protiv gravitacije – ako želite puniju i zategnutiju zadnjicu, postoje načini kako da to postignete.

Iako, morate da budete svesni da nećete preko noći doći do oble i prćaste zadnjice kakvu ima Dženifer Lopez.

Možete da popravite izgled svoje zadnjice uz pomoć pravilne ishrane i vežbanja. Što se tiče vežbanja na otvorenom, planinarenje je odlična opcija, kao i penjanje uz i niz stepenice. A, što se tiče vežbi koje možete da radite kod kuće, i njih je zaista puno.

Klasika su ove tri vežbe:

Čučnjevi – stanite uspravno s nogama raširenim u ravni bokova. Ispravite ruke i uzmite teg, držeći ga ispred nogu. Ne pomičući ruke, čučnite kao da želite da sednete na stolicu. Pokret radite mišićima zadnjice, a ne šireći noge. Pri tom kolena vam ne smeju preći preko prstiju na stopalima. Nakon toga vratite se u početni položaj, koristeći mišiće bedara i zadnjice. Kad ustanete, jednu sekundu čvrsto stegnite mišiće zadnjice. Vežbu ponovite 12 do 15 puta, a sve ponovite četiri puta.

Iskorak – prednji iskoraci su jedna od najboljih vežbi za zadnjicu. Za početak, stanite uspravno s rukama na kukovima. Zatim iskoračite napred jednom nogom i savijte je pod uglom od 90 stepeni. Napravite dovoljno veliki iskorak, tako da vam  potkolenica bude vertikana, a natkolenica paralelna s tlom. Noga koja se nalazi iza trebalo bi da bude savijena, ali koleno ne sme da dodiruje tlo. Stanite za trenutak pre nego što ponovno napravite iskorak. Zakoračite unazad i ponovite vežbu 15 do 20 puta sa svakom nogom.

Most – legnite na leđa, stopala na tlu, sa savijenim kolenima, noge malo razmaknute, ruke spuštene sa strane. Stisnite mišiće zadnjice i zategnite trbušne mišiće. Nastavite da stiskate mišiće zadnjice, dok dižete bokove prema gore, što više možete. Zadržite nekoliko sekundi u tom položaju. Stegnutih mišića zadnjice, polako spustite bokove na pod, i to prvo spustite srednji deo leđa, a na kraju trticu./KURIR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *