Za uspješne studente iz Broda obezbjeđeno oko 100.000 KM (FOTO,VIDEO)

March 10, 2023, 1:41 pm

Opština Brod i ove je godine nagradila najbolje studente. Pravo na stipendiju u akademskoj 2022/2023.godini ostvarilo je 137 uspješnih studenata.  Za potrebe stipendista koji će dobiti stipendije po raznim osnovama, opština je ove godine obezbjedila oko 100.000 KM.

Za uspješne studnete koji pohađaju različite visokoškolske ustanove, dobijena stipendija predstavlja oslonac u popravljanju kućnih bužeta. Pošto akademska zvanja stiču u Novom Sadu, stipendije mnogo znače za Milicu Radovanović.

Ova djevojka koja je student prve godine Fakulteta za pravne i poslovne studije u Novom Sadu kaže da je stipendija finansijska i moralna podrška za njen rad.

” Ova stipendija mi mnogo znači i to nam je na neki način jedna velika motivacija da se borimo i trudimo. Nadam se da će tokom narednog perioda studije ići dobro i da ću uspješno završiti smijer Poslovne psihologije koji studiram u Novom Sadu. Nadam se da ću ostati u svom mjestu nakon završenog fakulteta. ”,rekao je Radovanovićeva.

Pravo na stipendiju ostavrio je i Teofan Teofilović student treće godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu . Dodaje da je i ranije dobijao ovu opštinsku stipendiju.

” Svi znamo da je vrijeme teško i da su cijene skočile tako da je ova stipendija od velike koristi. Posebno je to korisno za nas koji studiramo u velikim mjestima kao što je Beograd gdje svu veliki troškovi života. Ova stipendija je veliki podstrek za sve nas i ja se mnogo zahvaljujem načelniku opštine koji nam je uručio ove stipendije.  ”,rekao je Teofilović.

Da su uspjesi ovih mladih ljudi, uspjesi i opštine Brod smatra i prvi čovjek ove lokalne zajednice Zoran Vidić. Navodi da su studenti morali da ispune uslove koje je donijela Skupština opštine.

” Taj iznos bi uvijek mogao biti mnogo veći posebo zbog porasta cijena koje možemo primjetiti. Razmatraćemo u narednom periodu ovu odluku pri čemu ćemo se potruditi da povećamo ove iznose. Iskoristio bi priliku da se zahvalim svim studentima koji su se prijavili na konkurs. Na osnovu odluke isplata će sve vršiti u dvije rate gdje se očekuje da se prva rata isplati krajem ovog mjeseca a naredna za jedno dva mjeseca ”,rekao je Vidić.

Vidić očekuje da će ovi uspješni mladi ljudi nastaviti postizati uspjehe tokom akademskog  obrazovanja a očekuje i da će svoju budućnost pronaći u svojoj lokalnoj zajednici.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *