Vukanović poručio da se pitao Dodik ne bi postojala Srpska

June 11, 2024, 11:38 am

Predsjednik Pokreta “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović izjavio je „da Miloradu Dodiku nije stalo do Dana Republike“, kao i da se slušala njegova riječ ne bi bilo Srpske.

Vukanović je gostujući na BN izjavio i da je Dodik jedan od četiri poslanika u prvom, ratnom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske, koji je nastao kad su poslanici iz Srpskog kluba napustili Skupštinu BiH. On navodi da je tada glasao za plan Kontakt grupe ko kojem ne bi postojala Srpska već neki nepovezani kantoni.

On podsjeća da je veliki referendum iz 2016. godin bio samo trik Milorada Dodika.

– 2016. godine održan je veliki referendum na kom je pitanje bilo “Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske“, koji je bio samo marketing i politički trik Milorada Dodika – rekao je Vukanović.

On je naglasio da nema dvojbe oko toga kad će se slaviti Dan Republike.

– Dan Republike Srpske je bio i ostao 9. januar. Sve ovo što se dešava je presedan koji pokazuje koliko uzurpator, koji je zauzeo mjesto u Palati republike i krađom izbora, sistematski radi u korist onih koji su ga tu doveli a to su zemlje PIC i zapada, koje ga održavaju na vlasti na sistematskom razaranju Republike Srpske – smatra Vukanović.

Vukanović je pozvao sve građane Srpske, one koji su je stvarali, a prije svega borce koji su, kako je rekao, u njene temelje ugradili dijelove svog tijela, i porodice poginulih da Dodiku kažu dosta je bilo”.

– Da mu kažu da nije car Dušan niti neki srednjovjekovni vladar da se o svemu samo on pita i da Dan Republike pomjera kako se njemu svidi. Taj čovjek se ponaša kao nasilnik i uzurpator, gazi sve – jasan je Vukanović.

Dodaje da se ne smije dozvoliti da jedan čovjek odličuje o sudbinama svih nas.

– Tako je Dodik otišao u Beograd ne pitajući nikoga da bi se sakrio iza predsjednika Aleksandra Vučića, koji sa tim nema apsolutno nikakve veze. Za strance je ukinuo simbole, zastavu Srpske, skinuo je grb, razgradio je Srpsku institucionalno. Ostaje mu samo da ukine i Dan Republike. On za strance radi što od njega traže. Njemu bi najviše priličilo da to bude 1. april, jer mu je sva politika aprilili – zaključuje Vukanović.

(Srpskainfo – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *