Vučević: Upad u poslovnice Poštanske štedionice – novi čin divljaštva

May 20, 2024, 4:23 pm

Premijer Srbije Miloš Vučević poručio je da je upad policije samoproglašenog Kosova u ekspoziture Poštanske štedionice i trezor u četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije gest očajnika Aljbina Kurtija i upitao međunarodnu zajednicu dokle će tolerisati nasilje nad Srbima.

– Očajan zbog toga što mu njegovi ktitori još nisu omogućili ulazak u Savjet Evrope, Kurti se odlučio na novi čin divljaštva koji direktno ugrožava opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – naveo je Vučević.

On je upitao kome i zašto smeta Poštanska štedionica i zbog čeka su kosmetski Srbi jedina zajednica u Evropi koja ne može normalno da posluje?

– Imaju li kosmetski Srbi pravo na plate i penzije ili je protiv njih sve dozvoljeno? Ovo nisu pitanja za ekstremistu Kurtija jer njegov stav znamo. Ovo su pitanja za međunarodnu zajednicu koja predugo i preblago /ne/reaguje na Kurtijeva nepočinstva – naveo je Vučević, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da Kurti, upadom policije u ekspoziture Poštanske štedionice, nastavlja sa terorom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i upitao dokle će međunarodna zajednica tolerisati nasilje nad Srbima.

– Ako je hapšenje dinara deo politike Kurtija kojeg Zapad podržava, šta je sledeće? Hapšenje dinara, protjerivanje i ubijanje Srba. Zar to treba da dočekamo? – upitao je Dačić.

On je naglasio da Kurtiju ne vrijedi govoriti, ali da ako se međunarodna zajednica ne dozove pameti, sve ovo vodi u nove sukobe na Balkanu sa nesagledivim posljedicama.

Pripadnici policije samoproglašenog Kosova sa puškama i pancirima upali su u ekspoziture Poštanske štedionice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga primanja.

Koordinisana akcija i upadi u ekspoziture Poštanske štedionice počeli su istovremeno oko 15.00 časova u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije.

Nakon upada, Euleks je saopštio da nije bio unaprijed obavješten o akciji, kao i da nadziru situaciju u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovici i Zvečanu.

Izvor: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *