Vrtić ”Naša radost” obilježava 50.godina rada: ”Kestenijada” prikazala razigranost dječijih srca (FOTO/VIDEO)

October 24, 2023, 1:40 pm

Veselom i razigranom atmosferom, Dječiji vrtić ”Naša radost” Prnjavor obilježava 50.godina rada i postojanja a u okviru sedmice koja je pred nama, ova predškolska ustanova priprema razne aktivnosti. Jedna od aktivnosti koja na najbolji način simboliše jesen je i ”Kestenijada” koju su organizovali vrtićki mališani zajedno sa svojim vaspitačima a tim povodom pekli kestenje i izveli jednu zabavnu priredbu.

Ovaj događaj pun plesa, igre i veselja a posebno dječije graje obradovao je roditelje koji su uživali gledajući svoje mališane koji su pred njima izvodili igrokaze, plesove, recitacije i druge zabavne stvari koje simbolišu jesen.

Direktor vrtića Slobodanka Vasić navodi kako je ovo samo jedna od aktivnosti povodom koje se obilježava jedan značajan jubilej.

” Ovaj vrtić je otvoren 1973.godine a taj jubilej nije mala stvar. Povodom ovog značajnog jubileja organizovaćemo niz aktivnosti. Jedna od tih je i ova Kestenijada. Ovo je već šesta godina pri čemu pravimo recitacije i igrokaz zajedno sa mališanima a pri tom pečemo i kestenje za djecu i roditelje. Danas je ovoj aktivnosti učestvovalo nekoliko vrtićih grupa i djeca su zaista sretna što je ovakav događaj organizovan ”,rekla je Vasićeva.

Navodi i da svega ovoga nebi bilo bez podrške roditelja i vaspitača ali i velike podrške gradske uprave koja svake godine konstantno ulaže u razvoj ove ustanove.

” Mi zasita imamo mnogo pogodnosti od strane lokalne uprave koja ulaže u razvoj i danas 50.rođendan dočekujemo u kvalitetno opremljenim prostorijama. Trudimo se da uvijek ostvarujemo i dobru saradnju sa roditeljima koji su pomogli da se i ova aktivnost današnja realizuje. Potrudićemo se da uvijek imamo dobre odnose a sve na radost djece ”,rekla je Vasićeva.

U Dječijem vrtiću “Naša radost” u Prnjavoru sa područnim odjeljenjem u Donjoj Ilovi trenutno boravi 218 mališana.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *