Voda na putevima u N.Gradu, Doboju i Čelincu

September 4, 2014, 11:20 am

U opštini Šekovići proglašen je prvi stepen opasnosti od poplava, jer je nivo rijeke Drinjače dostigao kritičnu tačku i, ako kiša nastavi da pada, ugroziće naseljena područja, izjavio je Srni šef opštinske Civilne zaštite Miljan Lošić.

Lošić je objasnio da je Drinjača dostigla kritičnu tačku u naselju Sučani, a da se izlila na poljoprivredne površine u naseljima Netek i Željeznik.

Prema njegovim riječima, za sada nisu ugroženi stambeni objekti u tim naseljima.

Na području opštine Kozarska Dubica od jutros su na snazi redovne mjere zaštite od poplava, nakon što je vodostaj rijeke Une u toj opštini dostigao visinu od 380 centimetara.

Iako stanje u opštini Kostajnica nije alarmantno, zbog povećanja vodostaja rijeke Une, ali i manjih potoka, proglašeno je stanje pripravnosti.

Nivo rijeke Vrbas izmjeren jutros iznosi 362 centimetra i premašio je kotu vanredne odbrane od poplava za 32 centimetra. Pripadnici gradske Civilne zaštite prate nivo rijeke i obilaze kritične tačke.

Zbog kiše koja pada u većem dijelu Republike Srpske, saobraćaj je otežan, a na području Novog Grada, Doboja i Čelinca na nekim dionicama došlo je do izlivanja vode na kolovoz.

Iz Civilne zaštite poručuju da će loši vemenski uslovi najvjerovatnije usloviti postepeno povećanje vodostaja tokom dana, ali da će uticaj ciklona biti sve slabiji.

(RTRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *