Vlada Srbije smijenila direktore javnih preduzeća

July 28, 2014, 6:18 pm

U četvrtak bi Vlada trebalo da imenuje vršioce dužnosti direktora u tim preduzećima.

Premijer Aleksandar Vučić je na sjednici Vlade u Nišu istakao da će novi direktori biti birani na javnim konkursima i da će biti izabrani najstručniji ljudi.

Kako je rekao, ovim Vlada počinje proces promjena u javnim preduzećima, i to nije proces koji će biti završen danas.

“Za očekivati je da oko 70 odsto direktora u javnim preduzećima bude promenjeno do kraja avgusta”, rekao je premijer.

Vučić je najavio da će biti temeljnih promijena i u EPS-u, ali da će se Vlada time baviti u narednom periodu.

“Ne bežimo od najkrupnijih i najvećih promena jer u svemu što radimo možemo da uspemo samo ako prvo sebe promenimo i zamolimo ljude da to isto učine i da sa nama u tom teškom poslu učestvuju”, poručio je premijer.

Vlada Srbije donijela je i jednoglasan zaključak o spajanju preduzeća “Putevi Srbije” i “Koridora 10”.

Vučić je rekao da je to treblao uraditi mnogo ranije, jer su, iz besmisleno partijskih i političkih razloga, ova preduzeća razdvajana da bi se, kako je rekao, lakše podijelio plijen, a samo je država gubila.

Premijer je istakao i da spajanje preduzeća znači uštedu. Poručio je i da će Srbija 2016. godine vjerovatno biti zemlja sa najvećim rastom u Evropi.

“Mi ćemo biti pod pritiskom za manjom državnom pomoći posle mera fiskalne konsolidacije, imaćemo više novca za državnu pomoć, odnosno za finansiranje, za podršku investitorima koji dolaze u našu zemlju, i nećemo odustati od toga zato što nećemo pristati da zemlju uvodimo u recesiju 2015. i 2016. godine”, rekao je Vučić.

“Nećemo da pristajemo na to da mi ‘sečemo noge’ sebi zato što neko drugi misli da je to politički potrebno. Mi poštujemo sve i nalazimo se na evropskom putu, ali nećemo da radimo protiv naše zemlje”, poručio je premijer.

Najavio je i da će u septembu “Ikarbus” potpisati više ugovora sa Mercedesom.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *