TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vlada RS odobrila 895.000 KM za socijalno zbrinjavanje radnika

Vlada RS odobrila 895.000 KM za socijalno zbrinjavanje radnika

Vlada Republike Srpske odobrila je danas 895.000 KM za socijalno zbrinjavanje, odnosno uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 256 radnika iz 20 preduzeća koji su stečajem ili likvidacijom preduzeća ostali bez zaposlenja.

Od ukupnog iznosa, 159.210 KM namijenjeno je za pojedinačnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 23 radnika iz 13 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda PIO Republike Srpske i koji ovom uplatom ispunjavaju uslove za starosnu penziju.

Preostalih 735.790 KM se usmjeravaju za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 233 radnika iz sedam preduzeća koja su u stečaju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U toku prošle godine sredstvima iz budžeta socijalno je zbrinuto ukupno 1.507 radnika.

Vlada Republike Srpske danas je izmijenila odluku o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija za finansiranje iz budžeta Republike Srpske za ovu godinu, sa raspodjelom sredstava.

U prioritetne projekte se uvrštava “Izgradnja pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima” u Trebinju, za koji će Vlada Republike Srpske izdvojiti 800.000 KM.

U prioritetne je uvršten i “Nastavak projekta sanacije, adaptacije, rekonstrukcije i izgradnje Centra za obuku Zalužani” u iznosu od tri miliona KM.

Vlada Republike Srpske razmatrala je informaciju o zahtjevima Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i Sindikata uprave Srpske u vezi sa zaključivanjem Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti lokalne samouprave.

Vlada Srpske saglasana je da bude produžen rok važenja Posebnog kolektivnog ugovora na godinu dana, te da se o zahtjevima sindikata u vezi sa Posebnim kolektivnim ugovorom razgovara u narednom periodu.

Izvor: Nezavisne novine http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.