TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vlada će podržati projekat izgradnje kišne kanalizacije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Modriči da će resorna ministarstva i Vlada Srpske u cjelini podržati projekat izgradnje obodne - kišne kanalizacije u Modriči, koji je kandidovala ova opština.

Vlada će podržati projekat izgradnje kišne kanalizacije

“Vrijednost projekta je oko 2.500.000 KM i on će se realizovati u okviru projekta rješavanja vodovodne i kanalizacione mreže opština u cijeloj Republici Srpskoj”, izjavila je novinarima Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem razgovarala o situaciji u ovoj opštini nastaloj nakon majskih i posljednjih poplava, te izrazila zadovoljstvo mjerama koje Vlada u saradnji sa lokalnom upravom preduzima u saniranju posljedica katastrofe.

Premijer Srpske je potvrdila da je ova opština funkcionalna i da spada u red stabilnijih lokalnih zajednica u Srpskoj.

Ona je naglasila da postoji dogovor Ministarstva prosvjete i Ministarstva finansija Republike Srpske o nabavci opreme za petorazrednu osnovnu školu u naselju Modriča pet.

“Škola koju gradi Vlada Srpske biće opremljena i predata na upotrebu učenicima i nastavnicima do početka školske godine”, izjavila je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da se premijer Srpske posebno interesovala za pravednost podjele platnih kartica Fonda solidarnosti za obnovu stambenih objekata stradalih u poplavama.

On je naglasio da je sa Cvijanovićevom razgovarao i o kredintnom zaduženju opštine.

“Kreditno zaduženje Modriče je 7,5 odsto od od ukupnog budžeta”, potvrdio je Krekić i napomenuo da opština u narednom periodu neće ići u nova kreditna zaduženja.

Sa ovakvim punjenjem budžeta, kaže Krekić, opština ne bi mogla vraćati nove kredite.

Krekić je nakon razgovra u zgradi opštine, zajedno sa Cvijanovićevom i saradnicima, posjetio privatno preduzeće “Tesla”, jedno do dva preduzeća koja su u Modriči potpisali ugovor sa Fondom solidarnosti Republike Srpske o isporuci roba vlasnicima vaučera.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.