Višković: Srpska povoljna destinacija za investiranje

May 30, 2023, 4:25 pm

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo što će ambiciozna italijanska kompanija “PMP industrija” ponovo investirati u Srpsku, navodeći da je riječ o najvećoj investiciji koju je ova firma planirala u narednom periodu.

Višković je istakao da je zainteresovanim italijanskim investitorima ukazano da je Srpska povoljna destinacija za poslovanje, da ima šta da im ponudi, te da je spremna da dočeka sve potencijalne investitore.

“Imamo velika prirodna i druga bogatstva – šume, zemljište, vode, rude turističke i banjske potencijale, prehrambenu industriju i slično. I sve što neko želi da pretvori u veću vrijednost i time ostvari dobit u obostranom interesu”, rekao je Višković u video-izjavi koju je dostavio Biro Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Premijer Srpske je naglasio da Srpska imamo energente i dobru poresku politiku, kvalifikovanu, stručnu i obrazovanu radnu snagu, te obrazovni sistem da ovakvim i sličnim kompanijama izađe u susret.

“Spremni smo da dočekamo sve potencijalne investitore, jer Srpska nudi dobar poslovni ambijent”, poručio je Višković, prenosi Srna.

Delegacija Vlade Republike Srpske, predvođena Viškovićem, posjetila je danas u Kozeanu kod italijanskih Udina proizvodne pogone kompanije “PMP industrija” koja bi u Laktašima trebalo da izgradi novi proizvodni pogon, a vrijednost investicije bila bi 40 miliona evra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *