Višković sa Trifunovićem i Milićem: Razmotrene mjere podrške poboljšanju položaja najstarije populacije

March 29, 2023, 10:23 am

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića razgovarao je danas u Banjoj Luci sa delegacijom Udruženja penzionera Republike Srpske Ratkom Trifunovićem i direktorom Fonda PIO Mladenom Milićem.

Tokom sastanka, razmotrene su mjere podrške Vlade poboljšanju položaja najstarije populacije, te istaknuto da će Vlada, ua zavisnosti od budžetskih mogućnosti, nastojati da dalje radi na poboljšanju položaja penzionera, nakon što su penzije, u posljednjih godinu dana uvećane za 27,5 odsto.

Predsjednik Vlede Radovan Višković naglasio je da dalje poboljšanje položaja penzionera ostaje jedna od prioriteta, naglašavajući da je, u saradnji i koordinaciji saradnji sa Udruženjem penzionera, od 2018. godine do danas značajano poboljšan njihov materijalni položaj, na što ukazuje podatak da su u tom periodu penzije uvećane za blizu 50 odsto.

Predsjednik Udruženja penzionera Ratko Trifunović, istakao je da su zadovoljni odnosom Vlade prema najstarijoj populaciji i dinamikom povećanja izdvajanja za penzionere, te podsjetio da su penzije posljednje put uvećane početkom ove godine, i to za 13,5 odsto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *