Višković: MUP preduzima zakonom propisane radnje na osnovu krivične prijave

March 29, 2023, 1:40 pm

Povodom navoda o izuzimanju dokumentacije u vezi izgradnje objekata za teniski turnir „Srpska open“, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ističe da Ministarstvo unutrašnjih poslova provodi zakonom propisane radnje.

– Kako sam informisan, policija Republike Srpske provodi zakonom propisane radnje, na osnovu krivične prijave koju je podnio narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Kao predsjednik Vlade Republike Srpske, koja dijelom učestvuje u finansiranju velikog sportskog događaja, mogu samo reći da sa nestrpljenjem očekujemo početak jednog od najznačajnijih sportskih događaja u istoriji Banja Luke i Republike Srpske.

Teniski turnir „Srpska open“ predstavlja događaj koji će visoko pozicionirati Republiku Srpsku na teniskoj mapi.

Ovaj turnir će Banjaluku i Republiku Srpsku predstaviti kao dobrog domaćina za ljude iz svih krajeva svijeta, što otvara mnoge druge mogućnosti za saradnju i privredne aktivnosti.

Kako juče, tako i danas, kao svaki razuman i odgovoran čovjek, podržao bih dolazak najvećeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića i ostalih teniskih zvijezda, u dubokom uvjerenju da će tokom održavanja turnira Banja Luka i Republika Srpska biti u centru pažnje svjetske teniske javnosti.

Međutim, izgleda da to to nekima u Republici Srpskoj jako smeta jer se na sve načine bore da umanje i iskompromituju ovaj, veliki sportski događaj, a samim tim i Banjaluku i Republiku Srpsku – izjavio je Višković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *