Vijačanci odali pomen poginulim borcima VRS (FOTO)

June 4, 2023, 2:07 pm

U Mjesnoj zajednici Vijačani Gornji danas je odat pomen za pognule borce i civilne žrtve iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.
Kod spomen obilježja na kojem se nalaze upisana imena 11 poginulih boraca Vojske Republike Srpske i jedne civilne žrtve rata iz Gornjih Vijačana i Vijačana Gornjih služen je parastos a položeni su vijenci i cvijeće.
Inače, ovaj parastos se tradicionalno održava povodom praznik Silaska Svetog Duha na apostole ili u narodu poznatijeg kao Duhovi.


Pored toga obilježeno je i 20 godina od izgradnje spomen obilježja a vijence su položile porodice poginulih boraca, predstavnici Gradske boračke organizacije Prnjavor, Opštinske boračke organizacije Čelinac, predsjedništvo Skupštine grada Prnjavor zajedno sa gradskim odbornicima kao i odbornici iz Skupštine opštine Čelinac i brojne druge delegacije.


Ispred Mjesne boračke organizacije Gornji Vijačani su posjetili kako je važno da mještani i preživjeli demobilisani borci, poštuju tekovine slobode jer su za nju u borbi pali i ovi ljudi.
Navode da će se truditi da uz pomoć mještana i dalje obilježavaju sjećanje na svoje najhrabrije sinove koji su pali u Odbrambeno-otažbinskom ratu.


Tvrde i da nipošto ne smije da padne u zaborav njihova žrtva.
TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *