Veljović: Napadi na objekte pripadnika druge nacionalnosti štete državi

October 19, 2014, 4:00 pm

On je nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i načelnikom novosadske Policijske uprave Sinišom Radakovićem o bezbjednosnoj situaciji u gradu naglasio da učestali napadi na objekte građana druge nacionalnosti u tom gradu nanose štetu interesima države i da odgovorni moraju biti procesuirani, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

“Zajednički smo konstatovali da je Novi Sad jedan miran grad i ubeđen sam da ovakvi ekscesi ne mogu poremetiti stabilan zajednički život građana i dobre međunacionalne odnose. Jednostavno, moramo garantovati i kao policija i kao država bezbednost svakog građanina i Novog Sada i cele Srbije”, poručio je Veljović.

On je ponovio da policija preduzima maksimalne mjere na rasvjetljavanju posljednjih incidenata i da je tokom jučerašnjeg dana na poligrafsko testiranje privođeno više osoba, te da se istraga i dalje intenzivno provodi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio posljednje incidente u gradu i rekao da je uvjeren da će MUP vrlo brzo pronaći i sankcionisati neodgovorne pojedince.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *