Vehabije otele hiljadu dunuma srpske zemlje

July 30, 2014, 6:52 am

 

Srpski povratnici u Bočinju godinama upozoravaju na problem otimanja zemljišta, a o tome su još 2012. godine razgovarali sa načelnikom opštine Maglaj i opštinskom Komisijom za bezbjednost.

“Povratnici su u međuvremenu prikupili i u opštinu predali više od 40 potvrda o vlasništvu nad zemljištem, uz pisane izjave vlasnika da ne dozvoljavaju korišćenje njihove imovine. Umjesto bilo kakvih rješenja problem je od tada eskalirao”, piše “Glas Srpske”.

Povratnik u Bočinju Boro Јevtić kaže da su zbog ugrožene bezbjednosti jedno vrijeme bile pojačane policijske patrole, tako da je situacija stabilizovana, ali da ništa nije urađeno u vezi sa njihovim zahtjevima za napuštanje uzurpirane srpske imovine koju koriste vehabije.

“Oko 40 vehabijskih domaćinstava uzurpiralo je oko 1.000 dunuma srpske zemlje. Ne znam da li im je na osnovu potvrda koje smo dostavili u opštinu stigla zabrana da koriste srpsku imovinu, ali oni je i dalje koriste”, navodi Јeftić.

On dodaje da vehabije sijeku šumu, kose livade i koriste ih za ispašu stoke, koju zatvaraju u srpske napuštene kuće, te da ruše kuće i sijeku šumu i Srbima koji se nisu vratili. Izvor: Glas Srpske

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *