TV K3

android aplikacija

instaliraj

Vaučeri za 36 korisnika sa štetom manjom od 5.000 KM

U Brodu je danas nastavljena podjela vaučera u iznosima manjim od 5.000 KM za 36 stanovnika ove opštine koji su pretrpjeli štetu u poplavama.

Vaučeri za 36 korisnika sa štetom manjom od 5.000 KM

Zamjenik načelnika opštine Brod Goran Garačić, koji je uručio vaučere, rekao je da je ovo drugi krug podjele platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske u Brodu.

“Danas su podijeljeni vaučeri za štetu na stambenim jedinicama koja je procijenjena na manje od 5.000 KM. Vaučeri su namijenjeni za kupovinu sanacionog i građevinskog materijala, kao i namještaja koji je uništen tokom poplava. Opštinska uprava obezbijedila je i spisak od 134 preduzeća u kojima se može nabaviti materijal za obnovu stanova”, naveo je Garačić.

Načelnik opštine Ilija Jovičić, koji je prisustvovao podjeli vaučera, kao i službenici Ministarstva finansija Republike Srpske, zahvalio je Vladi Srpske za jednaku brigu o svim građanima u Republici Srpskoj.

“Nije lako onima što su poplavljeni, ali je mnogo lakše sve prebroditi i sanirati štetu kada dobiju podršku i pomoć lokalne zajednice i Vlade Srpske. Imali smo i pomoć u sjemenskom materijalu kojim su poljoprivrednici ponovo presijali poplavljene parcele i zasadi se lijepo razvijaju”, dodao je Jovičić.

Jedan od korisnika platnih kartica Simo Milojević iz Donje Barice zahvalio je za podršku i pomoć opštini Brod i Vladi Republike Srpske. “Svaka pomoć dobro dođe. Sam ne bih mogao da nadoknadim štetu. Mnogo je problema napravila poplava i dobro je da smo došli na red veoma brzo”, kaže Milojević.

Franjo Sedlo odlučio je da kupi pločice, koje će zamijeniti dosadašnji parket i brodski pod, a ako ostane nešto novca kupiće i bijelu tehniku koja je uništena tokom poplava.

Vaučere je u prvom krugu podjele dobilo devet domaćinstava u opštini Brod kojima je tokom poplave u maju pričinjena šteta veća od 5.000 KM.

Komentarišite

Your email address will not be published.