Vaterpolisti Srbije ostaju prvaci Evrope (VIDEO)

January 23, 2016, 6:44 pm

Ekipa Dejana Savića osvojila je treće uzastopno zlato na kontinentalnim takmičenjima i tako izjednačila rekokrd koji je SSSR držao od 1983/1987.

Ovo je šesto uzastopno najsjajnije odličje Srbije na svim takmičenjima.

Po dva gola za šampionski tim postigli su Prlainović, Ćuk i Aleksić, a po jedan su dali Filipović, Mandić, Pijetlović i Јakšić.

U timu Crne Gore po dva puta precizni su bili Brguljan, Radović i Јanović, a u strelce su se upisali i Ivović i Vukčević.

Srpski vaterpolista Andrija Prlainović proglašen je večeras za najkorisnijeg igrača Evropskog prvenstva, odlučila je Evropska plivačka federacija LEN.

Osvajanje šestog uzastopnog najsjajnijeg odličja Srbije na svim takmičenjima slavi se i u najvećem gradu Srpske.

Na ulice Banjaluke izašli su brojni građani…

Čuje se pjesma, smijeh, muzika, zvuci sirena… Iz automobile, sa balkona kuća, zgrada i drugih objekata viore se zastave Srbije i Republike Srpske…

Slavlje u BL

Ispred Skupštine grada Beograda organizovan je svečani doček za vaterpoliste i za za šest učenika Matematičke gimnazije, koji su osvojili medalje na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu.

Hiljade građana se okupilo ispred Skupštine grada i uz muziku dočekali zlatne vaterpoliste na čuvenom balkonu.

Slavlje ispred Skupstine Beograd

Ranije su okupljeni građani ispred Skupštine grada uživo pratili finalni meč u kojem je reprezentacija Srbije pobedila Crnu Goru i osvojila evropsko zlato u Beogradu.

Pridružili su im se i oni koji su utakmicu pratili na drugim mjestima kako bi svi zajedno proslavili šampionsku titulu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *